Workshop-uri de educație posturală, patologie vertebrală și ergonomie la birou

Stilul de muncă modern, ce implică lungi și obositoare ore de lucru la birou sau în picioare, atrage cu sine o multitudine de dureri și afecțiuni de natură profesională, care în timp dezvoltă un impact deosebit de grav asupra sanătății angajatului și bugetului companiei.

Educație posturală și ergonomică pentru angajați

Impactul financiar se poate resimți prin scăderea productivității angajatului – durerile de spate și productivitatea nu fac pereche bună, demotivare și, bineînțeles, prin absenteism (concedii medicale).

Workshop-urile de educație posturală, ergonomie și patologii ale coloanei vertebrale sunt susținute de către trainerul Alexandru Lefter, formator acreditat ANC, fost realizator de radio și kinetoterapeut cu 16 ani de experiență clinică națională și internațională. După 4 ani petrecuți în mediul clinic și academic din Danemarca și Anglia a revenit în țară, iar în anul 2012 a fondat TOPKINETO Recuperare Medicală la Iași. Din anul 2015 susține cursuri de specializare pentru kinetoterapeuți și workshop-uri de educație posturală pentru angajații companiilor din țară, iar astăzi vine cu următoarele propuneri de evenimente (on site sau online).

Workshop-urile de educație posturală abordează subiecte precum pozițiile corecte de muncă și greșelile frecvente care se regăsesc în lucrul la birou, exerciții de relaxare a coloanei vertebrale și musculaturii implicate, discutându-se chiar și criteriile corecte de alegere a scaunelor de lucru, a saltelelor sau a pernelor ce asigură o postură corectă în timpul somnului.

Patologiile rezultate din munca de birou și mecanismele de producere ale acestora nu vor fi ignorate. Din contră, multiple scenarii patologice, precum prezența unei hernii de disc vor fi dezvoltate pentru angajații participanți.

Astfel de workshop-uri sunt disponibile chiar și în compania ta la nivel național. 

Workshop 1: Patologiile vertebrale asociate muncii de birou (on site sau online)

Stilul de muncă modern implică lungi și obositoare ore de lucru la birou și atrage cu sine o multitudine de dureri și afecțiuni de natură profesională, care în timp dezvoltă un impact deosebit de grav asupra sanătății și productivității angajatului. În cadrul acestui workshop vei avea ocazia să discuți cu un kinetoterapeut cu 16 ani de experiență clinică despre patologiile asociate muncii la birou și despre cum le poți identifica, ameliora sau ocoli cu totul.

În absența exercițiilor specifice kinetoterapiei sau unui sport care să compenseze efectele fizice nocive produse de sutele de ore petrecute pe scaun în fața monitorului, angajatul se expune unei serii de patologii vertebrale precum durerile de spate cauzate de contracturile musculare ignorate sau chiar debutului herniilor de disc lombare, toracale sau cervicale, acestea din urmă conducând spre o scădere dramatică a calității vieții și productivității în muncă.

Cu ce vei rămâne după participarea fizică sau online la acest workshop

 1. Vei ști care sunt cele mai frecvente patologii vertebrale asociate muncii de birou întâlnite în cabinetul de recuperare medicală.
 2. Vei reuși să identifici simptomele caracteristice debutului unei afecțiuni profesionale.
 3. Vei cunoaște mecanismele de producere ale unei afecțiuni vertebrale induse de postura deficitară prelungită.
 4. Vei descoperi care poate fi impactul real asupra calității vieții produs de o afecțiune vertebrală generatoare de durere și disconfort.
 5. Acest workshop te va pregăti pentru pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a preveni patologiile vertebrale severe.

Durată: 60 minute + Q&A

Workshop 2: Noțiunile fundamentale ale educației posturale și ergonomiei la birou (on site sau online)

Workshop-ul de educație posturală abordează subiecte precum pozițiile corecte de muncă și greșelile frecvente care se regăsesc în lucrul la birou, criteriile corecte de alegere a scaunelor, biroului și a întregului spațiu de lucru.

Alegerea incorectă a unui birou sau scaun de lucru, poziția monitorului sau poziționarea ta fața de acesta, sunt toate detalii care pot influența starea ta de sănătate musculo-scheletală. Spre exemplu, știai că dacă genunchii tăi nu sunt în aceeași linie cu direcția monitorului vei produce o mișcare de rotație în ax a coloanei vertebrale care poate provoca un dezechilibru în aliniamentul discurilor intervertebrale?

Cu ce vei rămâne după participarea fizică sau online la acest workshop

 1. Vei afla dacă amenajarea spațiului tău de lucru actual este corectă sau nu.
 2. Vei descoperi detalii ascunse ce pot influența o postură incorectă.
 3. Vei învața cum îți poți corecta postura prin ajustări simple, dar de mare impact.
 4. Vei învăța cum să îți creezi o rutină de mișcare și postură sănătoasă care să compenseze orele petrecute pe scaun.
 5. Vei conștientiza importanța poziției de lucru în raport cu eventualitatea unei patologii musculo-scheletale asociate muncii la birou.

Durată: 60 minute + Q&A

Workshop 3: Exerciții esențiale pentru îmbunătațirea posturii la birou (on site sau online)

Postura adoptată în timpul lucrului, fie la birou sau de pe canapea, aduce cu sine în timp modificări fizice greu de recuperat. Nimic nu combate însă mai bine disconfortul și efectele produse de orele de muncă la birou decât exercițiile fizice specifice kinetoterapiei. Poți învăța acum toate „trucurile” de la un kinetoterapeut cu 16 ani de experiență clinică.

Sutele de ore petrecute pe scaun în fața monitorului te expun unei serii de afecțiuni ale spatelui, de la comunele dureri de spate cauzate de contracturile musculare ignorate și până la herniile de disc lombare, toracale sau cervicale, acestea din urmă conducând spre o scădere semnificativă a calității vieții și productivității în muncă. Astăzi vom învăța împreună un set de exerciții esențiale care îți vor îmbunătăți semnificativ mobilitatea spatelui gâtului, umerilor și brațelor.

Cu ce vei rămâne după participarea fizică sau online la acest workshop

 1. Vei conștientiza importanța exercițiului fizic de recuperare în contextul muncii de birou.
 2. Vei identifica cu succes care sunt pozițiile de lucru ce îți întrebuințează musculatura dureroasă.
 3. Vei învăța când să iei pauzele și cum să profiți la maxim de ele pentru a-ți crea o rutină fizică sănătoasă.
 4. Vei învăța un set de exerciții special create pentru a scăpa de tensiunea acumulată la nivelul gâtului, umerilor, brațelor și spatelui.
 5. Vei putea aplica și duce mai departe exercițiile învățate întregii familii.

Durată: 60 minute + Q&A

Pentru că știm cum se desfășoară o zi de lucru la birou și cunoaștem limitările de timp care pot apărea, temele propuse mai sus pot fi susținute în cadrul unor workshop-uri separate sau, acolo unde timpul o permite, temele pot fi combinate și discutate în cadrul aceluiași workshop cu o durată aproximativă de 2h + sesiune de Q&A.

Solicită workshop-ul pentru compania ta!

Vă rugăm să ne lăsați adresa dumneavoastră de mail și noi vă vom contacta în cel mai scurt timp!

Email*

*câmpuri obligatorii