POSTURA LA BIROU: 5 pasi de facut martie 12, 2017

În timp, postura defectuoasă poate fi cauzată de activități zilnice precum statul prelungit pe scaun, condusul, statul prelungit în picioare sau vorbitul exagerat la telefon.

Din acest motiv, atunci când luăm pauze lungi de la aceste activități (ex: concediu) durerile tind să scadă sau să dispară complet, însă revin invariabil atunci când ne întoarcem la muncă.
Postura defectuoasă poate deveni ușor o a doua natură, cauzând sau agravând episoade de dureri de spate sau de gât. Din fericire, avem soluții pentru a ne corecta postura chiar atunci când suntem la birou:

1. Ajustează-ți scaunul astfel încât zona lombară să fie susținută. Genunchii trebuie să fie la 80-90 grade de flexie, iar șoldurile la 90 de grade; folosește un suport pentru picioare dacă este nevoie;

2. Plasează ecranul monitorului la nivelul ochilor și apropie scaunul suficient de birou încât coatele să fie pe lângă corp;

3. Ia pauze regulate în care să te ridici și să mergi;

4. Învață câteva exerciții simple de stretching pe care să le faci la birou;

5. Dacă vorbești mult la telefon încearcă să utilizezi un dispozitiv hands-free.

Bonus: 6. De asemeni, un suport pentru încheietura mâinii îți poate îmbunătăți relația ta cu mouse-ul și te poate ține departe de sindromul de tunel carpian.

Kinetoterapeutul tău îți poate oferi consultanță în găsirea biroului și scaunului potrivit pentru stilul tău de muncă.