Secretul unor oase puternice la bebelușii prematuri iulie 14, 2017

Exercițiile fizice sunt bune pentru oricine! Inclusiv pentru copiii născuți prematur și care au o greutate mică la naștere. Acești copii sunt predispuși la a dezvolta osteopenie mai târziu în viață și au un risc mai ridicat de fracturi. Un nou studiu care aparține Fundației Internaționale pentru Osteoporoză a vrut să verifice dacă acești copii arată îmbunătățiri ale densității masei osoase după 2 ședințe de kinetoterapie pe zi. Ședințele au constat în mobilizări pasive ale articulațiilor mari și au fost începute la 8 zile după naștere și au continuat timp de 4 săptămâni.

Deși o scădere a densității osoase este normală la acești copii pentru perioada pe care au fost urmăriți, copiii care au beneficiat de 2 ședințe pe zi au avut o scădere mult mai mică decât cei care au beneficiat de o singură ședință sau deloc. Astfel, studiul arată că nu doar exercițiile sunt importante, ci și frecvența lor.

TOPKINETO Recuperare Medicală

Studiul original: „The Effect of Assisted Exercise Frequency on Bone Strength in Very Low Birth Weight Preterm Infants: A Randomized Control Trial.”